hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borgőzben párolt kacsamell savanyú-édes almacsatnival

MME MME
2 3/5
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 db filézett (800-1000 g kacsamell),
  • majoránna,
  • só,
  • őrölt fehérbors,
  • 100 ml étolaj,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 2-3 gerezd fokhagyma,
  • 2-3 babérlevél,
  • 1-1 kisebb sárgarépa és petrezselyemgyökér karikára vágva,
  • 1 db megtisztított és felkockázott narancs és alma,
  • 300 ml száraz fehérbor a pároláshoz

Elkészítés

Elkészítés: A kacsamellfiléket sóval, borssal, majoránnával megfűszerezzük, s pár órán át hűvös helyen állni hagyjuk. Ezután olajat hevítünk egy serpenyőben, beletesszük a kacsamelleket, erős tűzön pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott hagymát, a zöldségeket és a gyümölcsöket. Fedő alatt, közel egy órán át pároljuk, s közben apránként hozzáadjuk a fehérbort. Ha a hús megpuhult, kivesszük a párolóedényből, félretesszük, s a főzéshez használt zöldségeket zsírjára pirítjuk, majd a pecsenyelén pirosra sütjük a kacsamelleket. A húst felszeletelve, saját szaftját aláöntve, párolt rizzsel vagy burgnyakrokettel és savanyú-édes almacsatnival tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek