Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borban párolt mustáros karaj baconös ceruzababbal és sült hagymával

90 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral, és egymásra téve 1 órára a hűtőbe tesszük. Ha tehetjük, a pácolást végezzük el előző nap, úgy még ízletesebb és puhább lesz a hús.

A ceruzababot megmossuk, végeit levágjuk, 6-8 percre sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, majd jéghideg vízbe szedjük. Ha a bab kézmelegre hűlt, 7-8 szálat összefogva 1-2 szelet baconbe csavarjuk, és tepsibe vagy sütőrácsra téve sütőben vagy grillen megsütjük.

A húst serpenyőben szép pirosra sütjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítunk 1 evőkanál mustárt, majd egy kevés vizet és 1 dl bort öntünk rá. Visszatesszük a hússzeleteket, és puhára pároljuk.

A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, karikákra szedjük, majd belisztezzük, és bő, forró olajban kisütjük. Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba, így gyorsabban sül, nem ázik el és ropogós marad. Szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük, a hússal és a baconos babbal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss