Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bor és sajt, párban vagy magában

A borok és a sajtok párosa megunhatatlan és voltaképpen végtelen számú verzióban elképzelhető. Az ALDI pedig mindkét termékből bőséges választékot kínál, az áruházlánctól megszokott kiváló ár-érték arányban, így igazán izgalmassá és élvezetessé válik a kóstolás.

Az ALDI borszortimentjében nagy szerepet kapnak a hazai termelők és a kizárólag az áruházlánc részére palackozott tételek. Az állandó kínálat részét képezi a Kristinus fehér cuvée, amely chardonnay, sauvignon blanc, sárgamuskotály és Irsai Olivér házasítása, és a Danubiana Pincészet prémium kategóriás Irsai Olivérje is csak az ALDI-ban érhető el. A rozékedvelőknek ajánljuk a Danubiana pincészet félédes rozéját, a mely kékfrankos, zweigelt és cabernet savugnon harmonikus elegye.

Vörösborokból az állandó kínálatban több villányi termelőtől is választhatunk. A Bognár-Vin kellemes cabernet sauvignon-t, a Csányi Pincészet pinot noirt és cabernet franc-t kínál az ALDI-ban.

Szeptember végéig még széles kínálatot találunk a nyári-kora őszi szezonális tételekből is. A Tornai Pincészet Nagy-Somló cuvée-je mellett a szekszárdi Mészáros Pincészet Suttogó-szériájának két tagja is megtalálható a kínálatban: a fehér verzió pinot blanc és cserszegi fűszeres házasításával született, míg a rozé kiadás merlot-ból készült. A Kristinus Rosé-ja pedig fiatalas, gyümölcsös, könnyed házasítást takar.

Bár a borok magukban és esetleg fröccsként is jól csúsznak, az ízélményt fokozhatja egy-egy jól megválasztott párosítás sajtokkal vagy felvágottakkal. A híres olasz belsőpenészes, kissé pikáns gorgonzola, a neves grana padano, amely hosszas érlelésének köszönheti karakteres aromáit, a lágy, nemespenészes camembert vagy a kékpenészes sajt akár magukban, akár zöldség, hús, hal vagy épp tésztaételek kiegészítőjeként jól párosíthatók a borokkal. Ha pedig egyedi ízvilágú felvágottra vágyunk, válasszuk az áruházlánc kínálatában országszerte megtalálható mortadellát!

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss