A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd a 3 / 4 - ét összekeverjük a fahéjjal és az olvasztott vajjal.
Egy kb 25 x 25 cm - es tepsit vagy tálat folpacckal kibélelünk. A vajas kekszmorzsát a tepsi aljába egyenletesen belenyomkodjuk és hűtőbe tesszük dermedni.
A meggyet összekeverjük a cukorral és kis lángon addig főzzük amíg egy kicsit megpuhul, ezután botmixerrel kissé összetörjük, majd hozzákeverjük az aromát. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, majd folyósra melegítjük és a felét a meggyes részhez keverjük.
A tejszínt a porcukorral és a zselatin másik felével habbá verjük és a kekszes alapra simítjuk. A megmaradt habot összeforgatjuk a meggyel és rásimítjuk a tejszínre, majd beterítjük a tetejét a megmaradt kekszmorzsával.
Pár órára hűtőbe tesszük dermedni és tetszés szerint, kockára vagy hosszúkásra szeleteljük.