Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bonbonmeggyes habszelet

22 szavazat
45 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A kekszes alaphoz :
  • 30 dkg zabkeksz
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 12 dkg olvasztott vaj
  • A krémhez :
  • 4 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek bonbonmeggy aroma
  • 10 g zselatin
  • 4 ek víz
  • 25 dkg magozott megg
  • 3 ek cukor
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd a 3 / 4 - ét összekeverjük a fahéjjal és az olvasztott vajjal.
  2. Egy kb 25 x 25 cm - es tepsit vagy tálat folpacckal kibélelünk. A vajas kekszmorzsát a tepsi aljába egyenletesen belenyomkodjuk és hűtőbe tesszük dermedni.
  3. A meggyet összekeverjük a cukorral és kis lángon addig főzzük amíg egy kicsit megpuhul, ezután botmixerrel kissé összetörjük, majd hozzákeverjük az aromát. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, majd folyósra melegítjük és a felét a meggyes részhez keverjük.
  4. A tejszínt a porcukorral és a zselatin másik felével habbá verjük és a kekszes alapra simítjuk. A megmaradt habot összeforgatjuk a meggyel és rásimítjuk a tejszínre, majd beterítjük a tetejét a megmaradt kekszmorzsával.
  5. Pár órára hűtőbe tesszük dermedni és tetszés szerint, kockára vagy hosszúkásra szeleteljük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss