Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bonbon házilag

45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csokoládét tördeljük bele egy tálba, csepegtessünk hozzá pár csepp étolajat, és vízgőz fölött olvasszuk fel.

A szilikon bonbonformákat egy ecset segítségével kenjük ki vékonyan az olvasztott csokoládéval, egy spatula segítségével óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Amikor a csokoládé megdermedt, vegyük ki a hűtőből, újra kenjük ki az olvasztott csokoládéval, majd tegyük vissza a hűtőbe dermedni.

Közben az aszalt sárgabarackot és a marcipánt vágjuk fel kisebb darabokra, hogy beleférjenek majd a formába, de ne töltsék meg teljesen.

Amikor a csokoládé teljesen megdermedt a formában, vegyük ki a hűtőből, töltsük meg a darabolt sárgabarackkal, a marcipánnal és a mogyorókrémmel úgy, hogy ne legyen tele a forma.

Ezután melegítsük fel a maradék csokoládét, majd egy mokkáskanállal, kanalazzuk a formákba, egy spatula segítségével óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

Amikor a csokoládé teljesen megdermedt, óvatosan nyomkodjuk ki a bonbonokat.

Szép díszcsomagolásban a közelgő karácsony alkalmával el is ajándékozhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss