Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bon Jovi a szegényeknek főz

default user icon
MME
Kevesen tudják, de Jon Bon Jovi azon túl, hogy világhírű rocksztár, zenész és színész, akit nem egyszer választották a legvonzóbb előadónak, komoly erőbedobással segíti a rászorulók és hajléktalanok étkeztetését.

A világsztár ugyanis már második olyan éttermét nyitotta meg feleségével a Sandy hurrikán sújtotta térségben New Jerseyben, ahol éppen úgy, mint a 2011-ben nyílt első éttermében is, ingyen ehetnek a rászorulók. A Soul Kitchent egyébként a Jon Bon Jovi által vezetett JBJ Alapítvány működteti, ami Philadelphiában már évek óta segíti a hajléktalanok lakhatását.

A zenész éttermeiben az ételeknek nincsen ára. Aki teheti, természetesen támogathatja a szervezetet működését 20 dolláros, durván 6 ezer forintos adománnyal, ám akik nem tudnak fizetni, mint például a hajléktalanok, önkéntes munkával törleszthetnek a konyhán.

A különleges étterem honlapján azt írja , hogy eddig a felszolgált ételek 54%-át adomány formájában fizették, míg a maradék 46%-át a rászorulók önkéntes munkájából fedezték. Nem hiába az az étterem egyik mottója, hogy „Az asztalunknál mindenkit szívesen látunk”. Filozófiájuknak köszönhetően eddig 105 ezernél is több ételt szolgáltak fel a betérőknek. 

Az vendéglő három fogásos, 10 naponta változó menüiről annyit kell tudni, hogy igyekszik a hagyományos amerikai ízeket felvonultatni. Az első fogás egy leves, esetleg saláta, a főétel pedig minden esetben tartalmaz vörös, vagy fehér húst, esetleg halat, de vegetáriánus és gluténmentes ételek is választhatóak. A desszert szezonális. Nincs asztalfoglalás, így az asztaloknál legtöbbször idegenek ülnek egymás mellett, a kiszolgálás pedig érkezési sorrendben történik. 

Az első Soul Kitchen már lassan 10 éves, amit még 2011 októberében, Red Bank városában nyitottak New Jerseyben. A helyszín választása akkor természetesen nem volt véletlen, hiszen Bon Jovi itt született, továbbá 4. albumának névadója is ez a település volt 1988-ban. A zenész nem titkolt szándéka, hogy idővel egy hatalmas étteremláncot szeretne kialakítani tematikájukhoz szorosan ragaszkodva. 

KRAUSZ GÁBOR ELÁRULTA, MIT SZOKOTT OTTHON TÓTH GABINAK FŐZNI 

JOAQUIN PHOENIX ANNYIRA LEFOGYOTT EGY SZEREP KEDVÉÉRT, HOGY MAJDNEM BELEŐRÜLT >>> 

33 ÉVESEN EGY 70 ÉVES TESTBEN ÉLT AZ AMERIKAI NŐ - ÍGY VÁLTOZTATOTT RAJTA! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss