Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bolti nokedliket teszteltünk: ez a galuska nálunk kiütéssel nyert!

Szépen lassan kötelező mező lesz az önéletrajzokban vagy a társkereső adatlapok esetében, hogy tudunk-e nokedlit szaggatni. Apróság, de hihetetlen arányban dicsekednek vele manapság az emberek, ha képesek rá. Mi továbbra is a tesztelés mellett tettük le voksunkat és elkezdtünk bolti félkész nokedliket keresni, melyeket csak éppen meg kell főzni 1-2 perc alatt, és fogyasztásra tökéletesen alkalmasak.

5 versenyzőt állítottunk a héten a rajtrácsra, melyek közül 4 darabot illettek nokedli névvel és egyet pedig galuskával. A tesztelés során vadul tartottuk az elkészítési javaslatot, illetve alapos vizsgálat miatt egy közel 100 grammos adagot legalább mindegyik esetében kifőztünk.

Le Gourmet

Kicsit sem szerény névadás, ami a márkát illeti. Ránézésre rendes nokedli, nagyjából átlagos méretben prezentálva. Tiszta és üres tésztaillat árad belőle, de ez tökéletesen igaz akkor is, amikor már elkészített állapotban melegen illatozzuk. Ízében egy nagyon kevés tojásra utaló íznyom üti fel fejét, de különösebben nem okoz maradandó élményt. Állagra az 1-2 perces főzés után nem lehet panaszunk, szinte tökéletes.

Adatok: 500 gramm, 499 Ft

Chef select

A LIDL saját márkaneve alatt szaggatott nokedli, ami kiköpött ikertestévre az előzőnek. Ezt is mindössze 1-2 percig kell áztatni a forróvízben és már kész is. Az illatélmények is rendkívül hasonlóak, szinte de ja vu érzés hasít minden sejtünkbe. Kóstoljuk, és akkor is úgy érezzük, hogy ilyen galuska bizony már megjárta szánkat egyszer az életben. Remegő kezekkel nézzük az adatlapot a csomagolás hátulján, és bizony ez tökéletesen ugyanaz, mint az előző esetében. Nem meglepő, hogy ízre és állagra is hasonlít rá. 

Adatok: 500 gramm, 399 Ft

Tesco

Igazi nagyipari mennyiség, ez bizony kétszer nagyobb kiszerelés, mint az előzőek. Egy kiló színtiszta nokedli, amivel ha fejbe dobnának, tuti megéreznénk. Ahogy az eddigieket, ezt is 1-2 percig kell csak főzni. Itt már elkapott minket a gyanú szele és megnéztük az adatlapot azonnal. Pontosan ugyanaz, mint az előző kettő, így nagyon nincs mit részletezni rajta.

Adatok: 1000 gramm, 999 Ft

Tortellino

A múlt heti gnoccitesztből tán ismerős lehet a márkanév:Tortellino, de nokedlit is gyárt. Fájdalmas másodperceket okoz, mikor megpillantjuk rajta az 1-2 perces elkészítési időt. Igen, ez is pontosan ugyanolyan. Egyetlen eltérés, hogy ez a márka a fő, azaz az ősanya nokedli, ezt gyártja saját márkájaként az üzem, a többi pedig a sajátmárkás átcímkézés. Semmi eltérés, negyedjére is ugyanolyan.

Adatok: 500 gramm, 599 Ft

Tante Fanny - Friss házi galuska

Konfetti, pezsgő, himnusz - és sorolhatnánk. Végre valami más, ez tuti eltér, mert egyrészt galuska a neve, másrészt színre sokkal sárgább, azaz jó eséllyel több benne a tojás vagy a tojás valamilyen része. Illatában is érezni az eltérést, de ízében jön ki igazán. Elkészítés szempontjából ezt lehet mikroban is, de némi vaj vagy olaj javallott hozzá, hogy tökéletes legyen. Állagra tökéletes, mikroban kicsit puhább, serpenyőben készítve keményebb lesz.

Adatok: 500 gramm, 729 Ft

Ítélet

Ilyen klón tesztünk talán még sosem volt a 4 év alatt: 5 termékből négy tökéletes ugyanolyan, szóval alaposan figyelni kell a sajátmárkás termékek adatlapját. Sorrend alapján a házi galuska nálunk a héten kiütéssel nyert, a tojásosabb íze sokkal nyerőbb.

A maradék négy együtt vinné el a második helyet kézen fogva, de inkább nem rangsoroltunk ezen a teszten semmit. A nokedliszaggatás nem nagy ördöngösség, kicsi karedzésként is fel lehet fogni, szóval akinek van rá ideje, inkább csináljon otthon házi kivitelt.

ELŐRECSOMAGOLT KUKORICASALÁTÁKAT TESZTELTÜNK - EZT VEDD MEG A RÁNTOTT HÚS MELLÉ! >>> 
"EZ MÁR INKÁBB VEGYI FEGYVER" - BOLTI AVOKÁDÓKRÉMEKET TESZTELTÜNK >>> 
"SZÁRAZABB, MINT BÁRMELYIK HÚSOS SZALÁMI" - VEGÁN TERMÉKEKET TESZTELTÜNK >>> 
További Mit ettem ma tesztek a Mindmegettén >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss