Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bolognai spagetti vegetáriánusoknak

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1.  A megtisztított sárgarépát és zellert, valamint hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk, a póréhagymát vékonyan felszeleteljük. A szárított paradicsomot apró kockákra vágjuk, a leöblített és lerázott friss zöldfűszerek lecsipkedett levélkéit finomra aprítjuk.
  2. A lábosban felhevített olívaolajon a sárgarépát és a zellert közepes tűzön megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymákat a póréval együtt és üvegesre pároljuk, majd a cukorral megszórva karamellizáljuk. Ezután felöntjük a vörösborral, és sűrűre beforraljuk.
  3. Hozzákeverjük a hámozott paradicsomot és a pürét, felöntjük az alaplével, majd babérlevéllel, valamint sóval, borssal, csilipehellyel fűszerezzük, és egyet forralunk rajta.
  4. Végül hozzáadjuk az aprított fűszernövényeket a lencsével együtt, és 15-20 percig főzzük, amíg a lencse haraphatóra puhul.
  5. Közben a tésztát forrásban levő sós vízben kifőzzük a csomagolásán olvasható utasítás szerint, majd leszűrjük, és a főzővizet felfogjuk. A parmezánt finomra reszeljük. A lencsés bolognai szószt 2 dl főzővízzel hígítjuk, és szükség szerint utánaízesítjük. Végül a kitálalt tésztára merjük, és megszórjuk a finomra reszelt parmezánnal.

Megjegyzés

Tetszés szerint friss fűszernövényekkel, pl. bazsalikomlevéllel díszítheted.

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss