Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bolognai spagetti kétféle húsból

60 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk és áttörtjük. Olajat melegítünk, a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rátesszük az áttört fokhagymát, és rögtön fel is öntjük vízzel, hogy meg ne égjen a fokhagyma. Hozzákeverjük a darált húsokat, a sót, a borsot és a fűszereket. Kb. 15-20 perc alatt lefedve készre pároljuk a húst (szükség esetén plusz vízzel).
  2. Ezután összekeverjük a paradicsompürével (ha szükséges, cukrozzuk). Pár perc alatt összepirítjuk, és ha, szükséges felöntjük még egy kevés vízzel.
  3. A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb. 9 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük. A szószt a tésztára kanalazzuk, sajttal megszórva, friss fűszerekkel, esetleg ketchuppal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss