Elkészítés: A spagettit 3 vagy 4 részre törjük, majd forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Közben elkészítjük a szószt: az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd ha már üveges, hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát és egy kis vizet; így pároljuk körülbelül 5 percig. Utána hozzáadjuk a darált húst, a pépesített fokhagymát, a fűszereket ízlés szerint és pároljuk. Ha már puha a hús, beleöntjük a a paradicsompürét és az apró kockákra vágott cukkínit. Összeforraljuk, és levesszük a tűzről. Közben a spagetti is elkészül, amit leszűrünk, és összekeverjük a szósszal. A tetejére kevés lisztből rántást készítünk, amire - ha már aranybarna - ráöntjük a tejfölt, kevés sót, és annyi vizet, hogy mártás állagú legyen. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, beleöntjük a spagettit, a tetejére pedig rákenjük a tejfölös mártást. 180 fokon, úgy 30 percig sütjük. Friss idényzöldségekből készült saláta, vagy káposztasaláta illik hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre