Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bolognai spagetti gazdagon

> 90 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: 1. A szalonnát paróra felkockázzuk, a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát megtisztítjuk, a répákat megpucoljuk, és nagyobb luku resszelőn lereszeljük vagy apróra vágjuk.

2. Egy nagyobb edénybe öntjük az olajat, amibe beledobjuk a nagyon apróra darabolt szalonnánkat, böröstül. Azt majd a legvégén kivesszük! Ha a szalonna pici színt kapott, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, keverünk rajta vagy kettőt, lehúzzuk a tűzről. Hozzáadjuk a pirospaprikát, visszatesszük a tűzre az edényt, hozzáadjuk a darált husit. Közepes lángon kevergetjük, ha nagyon száraznak találjuk, öntsünk hozzá 2-3 dl paradicsomlét.

3. Ha kissé kifehéredett a hús, hozzáadjuk a sárgarépát, a fehérrépát (utóbbit nem reszelem, hanem nagyobb darabokban adom a ételhez, végén pedig kiszedem), a babérleveleket, a zeller- és petrezselyemzöldet, a fűszereket, amikből kb. ennyit használok: 3 kávéskanál bazsalikom, 3-4 kávéskanál oregánó, 1/2 kávéskanál kakkukfű, többi ízlés szerint.

4. A paradicsomok héját lehúzzuk, a húst apró kockára vágjuk, amit szintén az ételhez adunk. Lehet hámozott konzerv paradicsomot is használni.

5. Közben pótolhatjuk a paradicsomlével a folyadék mennyiséget, hogy ne legyen száraz. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt. Innentől nem baj, ha még legalább fél-1 órát fő, mert minél tovább fő, annál szószosabb lesz! Mi csak kevergessük néha, és ha úgy érezzük, kell még bele paradicsom sűrítmény, akkor tegyünk bele! Az a jó, ha van minimális leve, de inkább úgy össze van minden főve!

6. Kóstoljuk meg, ha hiányzik még belőle valami fűszer, pótoljuk. A fűszerezésen sok múlik!

7. Közben főzzük meg a spagettinket forró, lobogó, sós vízben, szűrjük le, olajjal kicsit csorgassuk meg, hogy ne legyen ragacsos.

8. A ragut a tésztára halmozva, reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss