A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával megnyomjuk, majd kevés olajon mindkettőt megpároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük paradicsomszósszal. Levesszük a tűzről, összekeverjük a zöldfűszerekkel.
A tészta 1/3 részét a kivajazott és kevés zsemlemorzsával megszórt sütőtál aljára sorakoztatjuk, és rátesszük a ragu felét. Erre kerül egy újabb tésztaréteg, amire ismét ragut teszünk. A tetejét beborítjuk újabb tésztaréteggel, és reszelt sajtot szórunk rá. Az oldalánál óvatosan felöntjük 4 dl vízzel, majd alufóliával - vagy fedeles edény esetén annak a tetejével - leborítjuk.
Előmelegített sütőben végig fólia vagy az edény teteje alatt készre sütjük. A sütőben hagyjuk kihűlni kicsit.