Hozzávalók (6 személyre):
1 szelet szalonna
1 db nagy sárgarépa, ½ db zeller, 1 db spárga, 1,5 l zöldségleves-alaplé, 600 g burgonya, 100 g friss gomba, ½ evőkanál citromlé, 1 evőkanál vaj, só, őrölt fehér bors, majoránna
Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítése:
1. Az alaplé
Az apróra vágott szalonnát pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá az alaposan megtisztított és feldarabolt zöldségeket, majd rövid ideig süssük együtt. Ekkor öntsük rá az alaplevet, és forraljuk fel.
2. Főzzük meg!
Hámozzuk meg, kockázzuk fel, és adjuk a forró leveshez a burgonyát. Főzzük addig, amíg az összes zöldség meg nem puhul, de vigyázzunk, mert könnyen szétfőhetnek! Ezután vegyük kisebbre a lángot.
3. Tegyük különlegessé!
A gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel, csepegtessük rá a citromlevet, pirítsuk pár percig a felforrósított vajon, majd adjuk a leveshez. Végül ízesítsük egy kevés sóval, borssal és majoránnával.