Elkészítés: Kockára vágjuk a szalonnát és megsütjük. A szalonna zsírjában, hozzáadva kevés sertészsírt, megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Beletesszük a vékony csíkokra vágott májat. Borssal, majoránnával és petrezselyemzölddel fűszerezzük.
Ha megpuhult, a tűzről levéve, tojással megkötjük, s az egészet áttörjük. Sózzuk, és az összezúzott fokhagymára öntött langyos víz leszűrt levével jól összedolgozzuk.
A húst 10 egyforma szeletre vágjuk, jól kiverjük, megsózzuk, majd rákenjük a májpürét. A szeleteket felgöngyöljük, zsineggel összekötjük, szalonnaszeletekbe burkoljuk, és forró olajban megsütjük.
Sült hasábburgonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre