Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Böllérpecsenye

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Kockára vágjuk a szalonnát és megsütjük. A szalonna zsírjában, hozzáadva kevés sertészsírt, megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Beletesszük a vékony csíkokra vágott májat. Borssal, majoránnával és petrezselyemzölddel fűszerezzük.

Ha megpuhult, a tűzről levéve, tojással megkötjük, s az egészet áttörjük. Sózzuk, és az összezúzott fokhagymára öntött langyos víz leszűrt levével jól összedolgozzuk.

A húst 10 egyforma szeletre vágjuk, jól kiverjük, megsózzuk, majd rákenjük a májpürét. A szeleteket felgöngyöljük, zsineggel összekötjük, szalonnaszeletekbe burkoljuk, és forró olajban megsütjük.

Sült hasábburgonyával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss