A töltelékhez az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, rátesszük a darált húst, és kicsit átforgatjuk. Amikor a hús kifehéredett, hozzáadjuk a borsot, a sót, a pirospaprikát és a rizst. Kevés vizet öntünk alá, és pár percig hagyjuk még a tűzön, amíg összedolgozzuk. Amikor összeállt, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.
A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomnak levágjuk a tetejét. A langyos töltelékkel megtöltjük a paradicsomokat és a paprikákat. A töltött zöldségeket egy jénai tálba helyezzük, szorosan egymás mellé, hogy a ne szóródhasson ki belőlük a töltelék. Kevés vizet öntünk alá, nagyjából a paprikák egyharmadáig. A paradicsomból kiszedett, levágott részeket is beleszórjuk a tálba. Betesszük a sütőbe, és majdnem készre sütjük.
A kefirt összekeverjük a tojásokkal, ráöntjük a már majdnem kész ételre, és még pár percig sütjük.
Ízlés kérdése, hogy ki milyen arányban csinálja paprikából, paradicsomból. Én a paradicsomot jobban szeretem benne, ezért abból többet szoktam rakni. A lényeg, hogy mindenki annyival számoljon, amennyi éppen elfér az edényében. Figyeljünk a hozzáadott vízzel, mert mire elkészül az ételünk, addigra annak fel kell szívódnia, el kell párolognia. Nem jó, ha tocsog. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!