Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bolgár sopszka saláta

15 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az uborkákat hosszában félbe, majd a féldarabokat ismételten félbe, ezt követően pedig ujjnyi szeletekre kozkázzuk. A zöldpaprikát laskára, a paradicsomot /magházát előzöleg eltávolítjuk/, valamint a hagymát apróbb kockákra vágjuk.

A zöldségféléket tálba tesszük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fehérborecetet, bőségesen megöntözzük olívaolajjal, és
jól összekeverjük.

Tálalás előtt újra összekeverjük, bőségesen megszórjuk a juhsajttal, adhatunk hozzá kockára vágott és száraz serpenyőben pirított feta sajtot is. Előételként, de mini fasírtgolyócskákal is tálalhatjuk.

Megjegyzés

Első alkalommal Bulgáriában /1970-ben/ kóstoltuk, azóta is a család kedvelt salátája.

Tehetünk bele kevés cukrot, ha az intenzív savanykás ízt nem kedveljük.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss