Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bolgár padlizsánsaláta

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott padlizsánokat hústűvel megszurkálom, és sütőben kb. fél óra alatt megsütöm. Közben a paprikákat a tűzhely lapján körbeforgatva megsütöm. Egy jénai tálba belekaparom a padlizsánok húsát, jól összevágom, megsózom, belepréselem a fokhagymákat, és jól összekeverem. Utána lehúzom a paprikák héját, a csumáját kiveszem, és a paprikahúst csíkokra vágva szépen elrendezem a padlizsánon, sózom. (A bulgárok az egész paprikát rakják körbe a tálban.) Ezt befedem a karikára vágott paradicsomokkal, sózom, majd a kockára vágott vöröshagymával megszórom, az összevágott petrezselyemzölddel szintén, és ízlés szerint 2-4 evőkanál olívaolajat öntök rá. Hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek, de rögtön is lehet fogyasztani.

Megjegyzés

Egészséges, rántott tökkel, hússal vagy akár rántott padlizsánnal nagyon finom és laktató. Több napig is eláll a hűtőben. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss