Elkészítés: A megmosott padlizsánokat hústűvel megszurkálom, és sütőben kb. fél óra alatt megsütöm. Közben a paprikákat a tűzhely lapján körbeforgatva megsütöm. Egy jénai tálba belekaparom a padlizsánok húsát, jól összevágom, megsózom, belepréselem a fokhagymákat, és jól összekeverem. Utána lehúzom a paprikák héját, a csumáját kiveszem, és a paprikahúst csíkokra vágva szépen elrendezem a padlizsánon, sózom. (A bulgárok az egész paprikát rakják körbe a tálban.) Ezt befedem a karikára vágott paradicsomokkal, sózom, majd a kockára vágott vöröshagymával megszórom, az összevágott petrezselyemzölddel szintén, és ízlés szerint 2-4 evőkanál olívaolajat öntök rá. Hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek, de rögtön is lehet fogyasztani.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre