Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bolgár édeskáposztás hús

MME MME
3/5
60 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A káposztát félbevágod, torzsáját kiszeded. Éles késsel kb. 3 mm vastagra felszeleteled. A hagymát feldarabolod. A káposztát és a hagymát kevés olajon üvegesre párolod, beleteszed a hámozott paradicsomot. Tovább kevered, a fűszereket is beleteszed.

Közben a kettévágott csirkecombokat vagy a karajokat hirtelen megpirítod úgy, hogy kicsit piros színe legyen.

Veszel egy mély jénait vagy tepsit: alulra kerül a káposzta, majd a hús, majd ismét káposzta. Ráöntöd a paradicsom ivólevet, és sütőbe rakod.

Hamar kész, de azért időnként jó megnézni, nehogy odaégjen. Ha erre utaló jelet találsz, tegyél rá még egy kicsi paradicsom ivólevet.

Megjegyzés

A receptet Rózsa Küldte. - MME

Ezek is érdekelhetnek