Tésztához:
Tojásokat szétválasztjuk, fehérjéből kemény habot verünk.
Tojássárgájához keverjük a cukrot, és óvatosan beleforgatjuk a habot.
Lisztet elkeverjük a sütőporral, és a habhoz adjuk fakanál segítségével.
Vajjal kikent, liszttel meghintett, kapcsos tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
Amikor megsült és kihűlt, kivesszük a formából.
Krémhez:
Zselatint felmelegítjük 0.5 dl vízben.
Tejszínt a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a feloldott zselatint, és még pár percig keverjük.
Tejhez adjuk a pudingport, vaníliás cukrot, majd sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűlt, óvatosan összekeverjük a habbal, és rákenjük a tészta tetejére. 1 óra hosszára hűtőbe tesszük.
Tetejére:
Körtét felszeleteljük, 1-1 szeletet a megdermedt krémre teszünk. 1-1 kiviszelet a bohócok szemei, feldarabolt szőlőszemek a haja, megpucolt mandarinszeletek a sapkája, és az almából kivágjuk az orrát és a száját.
Színtelen tortazselét a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, leöntjük vele a tortát, és pár óra hosszára hűtőbe tesszük.
Miután megdermedt, tálcára tesszük.