Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bohócos pudingos torta

70 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 csapott ek finomliszt
  • 6 ek cukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • Krémhez:
  • 25 g zselatin
  • 0.5 dl víz
  • 5 dl habtejszín
  • 5 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • Te tejére:
  • 0.3 közepes db körte
  • 0.5 közepes db mandarin
  • 10 g szőlő (2 szem)
  • 0.5 közepes db kivi
  • 5 g alma
  • 1 csomag tortazselé

Elkészítés

  1. Tésztához: Tojásokat szétválasztjuk, fehérjéből kemény habot verünk. Tojássárgájához keverjük a cukrot, és óvatosan beleforgatjuk a habot. Lisztet elkeverjük a sütőporral, és a habhoz adjuk fakanál segítségével. Vajjal kikent, liszttel meghintett, kapcsos tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük. Amikor megsült és kihűlt, kivesszük a formából. Krémhez: Zselatint felmelegítjük 0.5 dl vízben. Tejszínt a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a feloldott zselatint, és még pár percig keverjük. Tejhez adjuk a pudingport, vaníliás cukrot, majd sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, óvatosan összekeverjük a habbal, és rákenjük a tészta tetejére. 1 óra hosszára hűtőbe tesszük. Tetejére: Körtét felszeleteljük, 1-1 szeletet a megdermedt krémre teszünk. 1-1 kiviszelet a bohócok szemei, feldarabolt szőlőszemek a haja, megpucolt mandarinszeletek a sapkája, és az almából kivágjuk az orrát és a száját. Színtelen tortazselét a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, leöntjük vele a tortát, és pár óra hosszára hűtőbe tesszük. Miután megdermedt, tálcára tesszük.

Megjegyzés

Születésnapra készítettem el ezt a tortát. Mert nem csak a gyerekek örülnek a bohócnak. - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek