A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A piskótához az étcsokit nagyon apróra vágjuk, majd összekeverjük a darált dióval, a kakaóporral és a liszttel.
A tojásfehérjéket a cukorral lágy habbá verjük, és óvatosan a csokis-lisztes keverékbe forgatjuk.
Ezt a masszát áttesszük a sütőpapíros tepsire, és egy hajlított kenőkéssel egyenletesen szétterítjük egy kb. 28 × 22 cm-es téglalappá.
A tepsit az előmelegített sütőbe tesszük, és 15-20 perc alatt megsütjük a piskótát. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, majd lehúzzuk róla a sütőpapír, és 3 egyenlő részre vágjuk.
Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. Ehhez a csokit gőz felett vagy mikróban megolvasztjuk, a tejszínt pedig forrásig melegítjük.
A forró tejszínt az olvasztott csokira öntjük, és teljesen simára keverjük. Egy órára a hűtőbe tesszük.
A kihűlt csokiganache-hoz hozzáadjuk a mogyorókrémet, és magas fokozaton kézi robotgéppel kihabosítjuk, majd megtöltjük vele a három kakaós piskótalapot.
A süteményt tálcára tesszük, és kb. 20 percre a fagyasztóba rakjuk, hogy szépen szeletelhető legyen.
Forró vízbe mártott késsel kb. 3,5 cm széles szeletekre vágjuk, és rácsra téve hagyjuk kicsit felengedni őket. A rács alá szilikonos sütőpapírt teszünk.
A bevonáshoz a csokit megolvasztjuk, belekeverjük az étolajat, és bevonjuk vele a csokis-mogyorós szeleteket, majd mielőtt teljesen megkötne a csokimáz, tört mogyoróval díszítjük az oldalukat.
A sütőpapírra lecsöpögött csokit ismét megolvasztjuk, habzsákba vagy egy zacskóba tesszük. Pici lukat vágjunk rá, és mindegyik szelet tetejére ráírjuk a csokival a „Bohém” feliratot.