hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bogyós gyümölcsös tortácskák

75 perc
rafinált
átlagos
5 adag
Hozzávalók
  • 5 darabhoz:
  • 17,5 dkg liszt
  • 1 ek kristálycukor
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • egy csipet só
  • szárazbab (vaksütéshez)
  • A töltelékhez:
  • 10 ek eperlekvár (vagy málna-, áfonyalekvár)
  • 10 dkg eper
  • 10 dkg málna
  • 10 dkg áfonya

Elkészítés

1.

A lisztet, a sót és a cukrot aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, és a géppel morzsára keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a vizet, bekapcsoljuk a gépet, hogy összeálljon a massza. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és koronggá lapítjuk. 30 percre a hűtőbe tesszük.

2.

5 fodros szélű kis tortaformát kivajazunk. Kinyújtjuk körülbelül 3 miliméter vékonyra a tésztát, és 5 kört kivágunk belőle, amelyek 1-2 centiméterrel lesznek nagyobbak a formánknál. A tésztával kibéleljük a formáinkat, és a túllógó részeket levágjuk egy éles késsel. A tészta alját megszurkáljuk villával. A hűtőbe tesszük, amíg a sütő felmelegszik 200 fokra.

3.

Minden tésztára sütőpapírt teszünk, és belehelyezzük a szárazbabot nehezéknek, hogy a tészta ne púposodjon fel sütés közben. 10 percig így sütjük. Levesszük a babot és a sütőpapírt, és visszatesszük a tésztát a sütőbe 5 percre.

4.

A lekvárból minden tészta aljára teszünk 2 evőkanálnyit, és még 15 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni, majd kiemeljük a tésztát a formából. A tortácskákat a friss gyümölcsökkel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss