Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bogyós gyümölcsös tartelette (mini pite)

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg hideg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 25 dkg Philadelphia krémsajt
  • 1,5 dl habtejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1/2 rúd vanília
  • 1 db lime (zöldcitrom)
  • 20 dkg málna, áfonya, ribizli
  • menta a díszítéshez
  • a vakon sütéshez: száraz bab vagy sárgaborsó

Elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot és a felkockázott hideg vajat egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Ezután alufóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük legalább fél órára. 
  2. A tésztát a hűtőből kivéve lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk, majd kör alakú formákat szaggatunk belőle egy kerek tésztakiszúróval. 
  3. Egy muffin- vagy mini piteforma mélyedéseibe nyomkodjuk a kiszaggatott pitetésztát, majd kibéleljük nagyjából ugyanakkor kör alakúra vágott sütőpapírral, és megszórjuk szárazbabbal.
  4. Vaksütéssel kb. 10 percig sütjük, majd a "nehezék" nélkül további 2 percig. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. 
  5. Egy tálban összekeverjük a krémsajtot a porcukorral, a felvert habtejszínnel, a vaníliarúd kikapart magjaival és a lime reszelt héjával. 
  6. Az így kapott krémmel megtöltjük a pitéket, végül friss bogyós gyümölcsökkel kirakjuk a tetetjét (málna, ribizli vagy áfonya) és friss mentával díszítjük. 

A recepthez tartozó videót itt találod >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss