hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bögrés répatorta

MME MME
4.5/5
75 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • 1,5 bögre liszt (+ a szóráshoz)
  • 1 tk só
  • 2 tk fahéj
  • 2 csomag sütőpor
  • 4 db tojás
  • 1 bögre étolaj (+ a kenéshez)
  • 1,5 bögre cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg dió vagy mogyoró
  • 10 dkg mandula
  • 10 dkg mazsola (rumba áztatott)
  • 50 dkg sárgarépa
  • A mázhoz:
  • 3 ek citromlé
  • 15 dkg porcukor
  • A díszítéshez:
  • marcipánlevelek
  • marcipán répa

Elkészítés

  1. A lisztet, a sót, a fahéjat és a sütőport összekeverjük. A tojást, az olajat, a cukrot és a vaníliás cukrot robotgéppel összedolgozzuk. Ezután egy fakanállal összekeverjük a lisztes és a tojásos keveréket. Hozzáadjuk a darált vagy apróra vágott diót és a mandulát, a mazsolát és a megpucolt, lereszelt sárgarépát.
  2. Az újra összekevert masszát kiolajozott, kilisztezett tortaformába öntjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50-55 perc alatt készre sütjük (akkor jó, ha a torta tetejét megnyomva a tészta rugalmasnak tűnik).
  3. A mázhoz összekeverjük a citromlét és a porcukrot. Ha kihűlt a torta, bevonjuk a citrommázzal, és marcipánlevelekkel vagy marcipán répával díszítjük.

    Még több répatorta >>> 

    Torták >>> 

    Kevert sütik >>>

    Mogyorós finomságok >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss