Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bögrés-mákos szőlővel

MME MME
5/5
60 perc
egyszerű
olcsó
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral és a puha vajjal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, az őrölt fahéjat, a sütőporral elkevert lisztet, a darált mákot és a tejet. Ezután csomómentes, egynemű tésztává keverjük.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, a tetejét megszórjuk a megmosott, leszemezett szőlővel, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük.
  3. Ha elkészült, kihűtjük, kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és éles késsel 3x5 vagy 4x4 darabra vágjuk. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.

Megjegyzés

A bögrés-mákos tetejét megszórhatjuk szederrel, áfonyával, alma- vagy körtedarabokkal, dióval, mandulával, mogyoróval, aszalt gyümölcsökkel, stb.

Liptai Zoltán receptje/ Fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss