A lisztet, a cukrot, a darált mákot és a sütőport összekeverjük, majd hozzáöntjük a rizsitalt és a tojást. Belereszeljük citrom héját, hozzáöntjük a felolvasztott vajat, majd csomómentesre keverjük.
A masszát egy sütőpapírral bélelt, 25x35 cm-es tepsibe simítjuk, és rászórjuk a kimagozott meggyet. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük. Hűlni hagyjuk, majd felkockázva kínáljuk.
Villámgyors kis sütike, amit nem kell tekerni, hajtogatni, tölteni, csak pikk-pakk bögrével kimérni a hozzávalókat, tepsibe önteni, megsütni és kész is. Kezdők is bátran kipróbálhatják! Glutén- és tejmentes! - scarlett69
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!