Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bögrés mákos kevert sütemény

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A tojást, a kefírt és a cukrot egy tálba öntjük, és összekeverjük, majd a lisztet, az olvasztott vajat, a mákot és a sütőport is hozzáadjuk, úgy, hogy mindegyik hozzávalóval simára keverjük a tésztát.
  2. Végül hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, és kivajazott kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 25-30 percig sütjük, majd, ha a tűpróba siekrült, kivesszük a sütőből és egy rácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A hidegen tartott habtejszínt, jéghideg haberővel felverjük, majd, amikor már majdnem kész, hozzákeverjük a mákot.
  4. A mákos tejszínhabot egyenletesen a teljesen kihűlt piskótánk tetejére kenjük, és tálaljuk.

MÁKOS-SZEDRES SAJTTORTA>>> 

MÁKOS NUDLI POFONEGYSZERŰEN>>> 

CITROMOS-PUDINGOS MÁKOS SZELET>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss