hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bögrés mákos kevert sütemény

50 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojást, a kefirt és a cukrot egy tálba öntjük, és jól összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott vajat, a darált mákot és a sütőport is. Minden felsorolt hozzávalót egyesével keverünk a tésztába. A végén simára keverjük. Végül hozzáadjuk a reszelt citromhéjat is.
  3. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a mákos kevert tésztát, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 25-30 percig sütjük, majd, ha a tűpróba sikerült, kivesszük a sütőből, egy rácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A hidegen tartott habtejszínt jéghideg habverővel felverjük, majd, amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a darált mákot. A mákos tejszínhabot egyenletesen a teljesen kihűlt piskóta tetejére kenjük. Reszelt citromhéjjal díszítve és kockákra vágva tálaljuk.

Nézzétek meg videón, mennyire egyszerű elkészíteni a bögrés kevert mákos sütit:

Ezek is érdekelhetnek

Friss