Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bögrés mákos kevert sütemény

45 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A tojást, a kefirt és a cukrot egy tálba öntjük, és összekeverjük, majd a lisztet, az olvasztott vajat, a mákot és a sütőport is hozzáadjuk, úgy, hogy mindegyik hozzávalóval simára keverjük a tésztát.
  2. Végül hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, és kivajazott kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 25-30 percig sütjük, majd, ha a tűpróba sikerült, kivesszük a sütőből, egy rácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A hidegen tartott habtejszínt, jéghideg haberővel felverjük, majd, amikor már majdnem kész, hozzákeverjük a mákot. A mákos tejszínhabot egyenletesen a teljesen kihűlt piskótánk tetejére kenjük, és tálaljuk.

    Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss