Hozzávalók:
1/2 bögre vaj (+ a kenéshez)
1/2 bögre cukor
1/4 bögre barna cukor
3 db tojás
1 tk vaníliakivonat
1,5 bögre liszt
1/2 tk só
1 tk fahéj
1/4 tk sütőpor
4,5 bögre bogyós gyümölcs (málna, áfonya, szeder)
porcukor
Elkészítése:
1. Habverővel egy nagy tálban összekeverjük a puha vajat, a cukrot és a barna cukrot. Folyamatosan keverve, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a vaníliakivonatot. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, a sót, a fahéjat és a sütőport, és egy keverőlapáttal egyneművé keverjük.
2. Belekeverjük a megmosott és szárazra törölt gyümölcsöt, majd a masszát kivajazott tortaformába simítjuk, és 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.