Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bögrés citromos-grízes kocka

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 25×39 cm-es tepsihez:
  • 1,5 bögre liszt (1 bögre= 3 dl)
  • 3/4 bögre búzadara
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1,5 bögre porcukor
  • 1,5 bögre natúr joghurt
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom
  • A sziruphoz:
  • 1,5 dl víz
  • 15 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • ízlés szerint cukor
  • A szóráshoz:
  • kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítés: Első lépésben készítsük elő a tepsit, amiben majd sütünk, és béleljük ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a grízt, a szódabikarbónát és a sót. Majd vegyünk elő egy másik keverőtálat, és ebbe öntsük össze a joghurtot, a tojásokat, majd reszeljük hozzá a citrom héját, adjuk hozzá a levét, és egy habverővel jó alaposan dolgozzuk össze. Majd a két tál tartalmát öntsük egybe, és egy fakanállal keverjük össze.

A masszát öntsük bele a tepsibe, és 35 perc alatt középmeleg sütőben süssük szép aranysárgára. Amikor megsült, vegyük ki a sütőből, majd borítsuk ki a tepsiből egy tálcára.

Készítsük el a citromos szirupot: a vizet öntsük bele egy lábosba, és helyezzük rá a tűzre. Keverjük bele a cukrot, a citrom reszelt héját, és egy kevés levet, majd szép fokozatosan melegítsük össze. Kb. 4-5 percig forraljuk, majd húzzuk le a tűzről. Az így elkészült szirupot kanalazzuk rá a meleg tésztára.

A vaníliás pudingport a tejjel és a cukorral keverjük simára, és főzzük fel. Majd öntsük a sütemény tetejére, szórjuk meg kókuszreszelékkel.

Tegyük 1 órára hűtőbe, és felkockázva kínáljuk.

Megjegyzés

A sütemény 2/3 részére tettem vaníliás pudingot, a megmaradt részt üresen hagytam. Ezt tejszínhabbal és kókuszos csokival díszítettem.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss