Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bográcsos pincepörkölt

120 perc
bonyolult
megfizethető
10 adag

Elkészítés

  1. Az olajat lábosban felforrósítjuk, és megpárolunk rajta 1 fej felaprított hagymát. Hozzáadjuk a darabokra vágott marhahúst, és fedő alatt kb. 1,5-2 órát pároljuk.
  2. Felaprítjuk a többi hagymát is. Felkockázzuk a szalonnát, bográcsban kisütjük a zsírját, és megpároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a kétféle sertéshúst felkockázva. Megpirítjuk, majd hozzákeverjük az édes-nemes paprikát. Aláöntünk kb. 3 dl vizet, és a húst majdnem teljesen puhára főzzük kb. 1 óra alatt. 
  3. Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. Hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot és a kétféle paprikát, a marhahúst a szaftjával együtt, valamint a megtisztított és felkockázott burgonyát. További kb. 30 percig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

Megjegyzés

Demeter Endre, a DemetErvin tulajdonosának ajánlata vörös húsos fogásokhoz:

"Sertésből készült ételekhez egy hordós szárazbort, a Furmintot ajánlanám, vagy a dűlősök bármelyikét, mert a hordóban történő spontán erjesztés, majd finomseprőn való érlelés a vulkáni talajok mineralitásával nagyon komoly beltartalmat nyújt, ami könnyedén társítható vörös húsokkal is."

Keressétek a DemetErvin Pincészet standját a 25. Budapest Borfesztiválon! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss