Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gazdag, sűrű és krémes: így lesz tökéletes a bográcsos paprikás krumpli

default user icon
MME
Megjött az igazi nyár, végre főzhetünk a szabadban, ilyenkor a grill mellett előkerül a bogrács is. A Mindmegette séfje, Mészáros Balázs is elővette az üstöt, hogy megmutassa nektek, hogyan készül a legfinomabb paprikás krumpli bográcsban.

Most, hogy berobbant a valódi nyár, főzhetünk a szabadban. A szabadtűzön főtt ételek nemcsak attól különlegesek, hogy ízükben megőrzik a felszálló füst illatát, hanem attól is, hogy igazán hangulatosak. Mert a bográcsozáshoz társaság kell, hangos, vidám, a hasukat kedvelő emberek. Ehhez szerencsére minden adott a következő hetekben, használjátok ki a jó időt, és bográcsozzatok minél többet.

Szabad tűzön szinte bármit el lehet készíteni. A bogrács tökéletesen alkalmas különféle gazdag levesek vagy egytálételek elkészítésére. Jóféle gulyásleves, pörkölt, lecsó, halászlé vagy épp slambuc kerülhet az üstbe, de ettől eltérő, más típusú egytálételeket is jól elkészíthetünk a bográcsban.

Bográcsban főzni viszonylag egyszerű, ha néhány alapszabályt betartunk. A bográcsot helyezzük magasra, így kényelmesebb is főzni, a tűznek is van tere és kisebb eséllyel ég le az alja. A bográcsban lévő ételt gyakorta mozgassuk meg, ez nem feltétlen jelent keverést, azt is jó, ha a bográcsot kicsit megforgatjuk.

És ha már bográcsozás, akkor ne maradjunk recept nélkül. A Mindmegette séfje, Mészáros Balázs megmutatja, hogyan készül a sűrű és krémes bográcsos paprikás krumpli galuskával:

Paprikás krumpli bográcsban

Hozzávalók:

A paprikás krumplihoz:
1 szál lángolt kolbász
20 dkg kolozsvári szalonna
30 dkg vöröshagyma
őrölt kömény
2 db paprika
2 db paradicsom
pirospaprika

bors
1 kg sárga burgonya
4 gerezd fokhagyma
1 db szafaládé
4 pár bécsi virsli
1 db hegyes erős paprika

A galuskához:
3 db tojás
20 dkg liszt
1 csipet só

A salátához:
1 fej saláta
2 ek fehérborecet
2 ek cukor
2 nagy csipet só
2 ek olívaolaj

Nézd meg ezeket a videókat is:

Ezek is érdekelhetnek

Friss