Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bográcsos kakaspörkölt túrós tésztával

120 perc
mester
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A megkopasztott kakast jól megperzseljük, lemossuk és daraboljuk.

A megtisztított hagymát, paprikát és gombát felaprítjuk, és a sertészsíron a szalonnával együtt megdinszteljük. A tűzről levéve hozzáadjuk az őrölt fűszerpaprikát, taréjt és a kakast, kivéve a májat és a herét. Lassú tűzön megdinszteljük a kakast, majd aláöntjük a bort is fokozatosan, hogy mindig sűrű szaftban főjön, beletesszük a fűszereket és a paradicsomot.

Továbbra is nem túl nagy lángon tovább főzzük, ha szükséges, vizet töltünk hozzá, és 90 %-os főtt állapotában hozzáadjuk a májat és a herét.

Közben másik bográcsban elkészítjük a túrós csuszát. Tálalásnál a csuszára szedjük a pörköltet.

Megjegyzés

Egy kakasfőző versenyen a Roma Kisebbségi Önkormányzat vezetőjétől tanultam a receptet. Nagyon megtetszett az új ízkombináció, és szüretkor már sokszor megfőztem, kiváló alapot biztosít a borfogyasztáshoz is. - molnarbela55

Ezek is érdekelhetnek

Friss