Elkészítés: A húst a csonttal együtt feldaraboljuk, úgy 3-4 cm-es darabokra. A hagymát felkockázzuk (nem fontos nagyon apróra, mert mire a hús kész, addigra úgyis szétfő). Rétegezve a bográcsba tesszük a húst és a hagymát, rétegenként sózzuk, borsozzuk, és közé szórjuk a köményt (ha valakit zavar az egész kömény, nyugodtan pótolhatja őrölttel, vagy el is hagyhatja).
Feltesszük főni. (Én úgy tartom, hogy száraz akácfával a legjobb alátüzelni, mert akkor kapja az étel legjobb ízt.) A bográcsot óvatosan rázva, forgatva kavarjuk csak az egészet, hogy a hús ne törjön össze. Szép lassan, csak épp, hogy pezsegtetve főzzük legalább 4-5 órát. Vizet csak mindig annyit pótolunk hozzá, ami feltétlen szükséges.
Mikor már a hús majdnem egészen megpuhult, hozzáadjuk a pirospaprikát, az összezúzott fokhagymát és a kimagozott, karikákra vágott tv paprikát. Jól összekavarjuk, úgy fél órát főzzük.
Sós vízben főtt burgonyával és valamilyen idénysalátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre