Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bográcsos birkagulyás

MME MME
5/5
120 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A bográcsban felhevítjük az olajat, és megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Amikor már üveges, megsózzuk, és öntünk rá 2 dl vizet. Sűrűn kevergetve addig pároljuk, míg a víz el nem fő alóla, a hagyma pedig szinte pépesre fő. Megszórjuk pirospaprikával, borssal, őrölt
köménnyel, és rátesszük a kb. 2x2 cm-es kockákra vágott birkacombot. Jól összekeverjük, és megvárjuk amíg a hús kiengedi a levét, azután felöntjük 7 l hideg vízzel.

Forrás után 30 perc elteltével beletesszük a már 3-4 órája beáztatott babot. Körülbelül 2,5 órán át főzzük együtt a húst a babbal, majd beletesszük a karikára vágott sárgarépát és a zöldséget.

Közben 20 dkg lisztből és 2 tojásból tésztát gyúrunk, majd csipetkéket szaggatunk belőle a levesbe.

Készre főzzük, és tálalhatjuk ezt a régi, jó, magyar bográcsos birkagulyást.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss