Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bográcsgulyás sertéshúsból

90 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst összekockázzuk 2 cm-es darabokra.

A hagymát megdinszteljük a zsíron. Mikor ezzel kész vagyunk, beletesszük a zúzott fokhagymát és az apró kockára vágott paprikát. Kb. 5 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a kis kockára vágott paradicsomot is, és zsírjára sütjük.

Ezután rátesszük a pirospaprika felét, hozzáadjuk húst, és folytonos kavarás mellett pörköljük a húst, míg kifehéredik és levet enged. Ekkor fűszerezzük, majd kicsit pihentetjük, de arra ügyeljünk, hogy ha elfőtte a levét, akkor azt pótoljuk. Egyszerre csak kevés folyadékot adjunk hozzá, hogy a hús ne ússzon a lében, hanem rotyogjon.

Mikor a hús kész van (az oldalast kell figyelni, mert annak kell a legtöbb idő), akkor hozzáadjuk a maradék pirospaprikát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott krumplit is, és felengedjük vízzel (kb. 4 liter). Mikor felfőtt, megkóstoljuk, és még a fűszereket utána pótoljuk, mert a krumpli sok fűszert szed magába.

Kb. 20 percig még főzzük, majd tálaljuk.

Megjegyzés

Szoktuk vegyesen marhalábszárból is csinálni, de volt már úgy is, hogy birka, marha és sertés főtt vegyesen. Nagyon finom volt ez a vegyes gulyás is. Annak, aki szereti mindhárom húst, érdemes kipróbálnia, mert leírhatatlanul finom íze van! A csípős paprikát nem szoktuk belefőzni, azt külön tesszük asztalra, és mindenki saját ízlésének megfelelően fogyasztja. - jabaki2

Ezek is érdekelhetnek

Friss