Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bográcsgulyás pulykacombból

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személynek:
  • 1 kg pulyka felsőcomb kifilézve
  • 5 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1,5 kanál zsír
  • 2 kisebb fej hagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma szétnyomva
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 szál lestyánlevél
  • 1 db zöldpaprika karikára vágva
  • 2 közepes paradicsom meghámozva
  • kevés köménymag
  • 50 dkg krumpli kockázva
  • frissen őrölt bors
  • A galuskához:
  • liszt
  • 2 tojás
  • csipet só

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát kevés zsíron megdinsztelem, majd hozzáadom a köményt, amivel kicsit együtt pirítom. Hagyom, hogy a köményszemek kipattogjanak. Beleteszem az apróbbra vágott pulykahúst, megsózom, és addig pirítom, míg kifehéredik. Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje.

Kevés főzés után beleteszem a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a csokorba kötött zöldfűszereket, a nagyon apróra darabolt paradicsomot és kevés csípős paprikát. Mikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadom a kockázott krumplit, a csíkozott zöldpaprikát, az őrölt pirospaprikát, borsot őrlök rá, és készre főzöm.

A legvégén galuskát kavarok ki, és vágódeszkáról beleszaggatom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss