Elkészítés: A kolozsvári szalonnát kiolvasztom, a pörcöket kiszedem és annak a zsírjában aranybarnára pirítom a 3 közepes fejt hagymát, amit apróra vágtam.
A tűzről lehúzom, és belekeverek 2 evőkanál édesnemes pirospaprikát, majd a 2x2 cm-es kockákra vágott húst. Pirítom kb. 5 percig nagy lángon, majd felengedem vizzel, hogy bőven ellepje, és fűszerezem őrölt köménnyel, sóval. Beledobálom a paradicsomot, a csöves paprikát, fokhagymát, és addig benne is hagyom, míg a hús már majdnem puha. Akkor a paradicsomot, paprikát kiszedem, és a kockára vágott répát, burgonyát és gyökeret belerakom a bográcsba (lábosba). Megint sózom (kicsit kóstolgatom), és legvégén beleteszem a csipetkét. Készre főzöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre