hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bodzavirág tejszínes palacsintatésztában

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A bodzavirágot öblítsük le, majd alaposan csepegtessük le.

Az egész tojásokat keverjük simára a tejszínnel, a vaníliás cukorral, a porcukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, és annyi liszttel, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk.

Egy serpenyőbe öntsünk bőséges olajat, majd hevítsük fel. Ezután egyesével mártsuk bele a tésztába a bodzavirágokat, majd óvatosan helyezzük bele a forró olajba (a közepénél kicsit nyomjuk le, hogy jól szétnyíljanak az olajba a virágok). Végül mindkét felét süssük szép pirosra, sütés közben óvatosan fordítsuk át, hogy a másik oldala is szép pirosra süljön.

Amikor megsült, szedjük ki az olajból, majd tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

Melegen, ízlés szerint fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek