Elkészítés: A bodzavirágot beáztatjuk a vízbe, belekarikázzuk vékonyra vágva a citromot, és 3 napig hagyjuk állni. Közben néhányszor megkeverjük, a citromot kézzel jól kinyomkodjuk.
A 3 nap letelte után leszűrjük, jól kinyomkodjuk, alaposan kicsöpgtetjük, majd beletesszük a citromsavat és a nátrium-benzoátot. Addig hagyjuk állni sűrűn kevergetve, amíg a benne lévők telejesen feloldódnak. Üvegekbe töltjük, a tetejére késhegynyi nátrium-benzoátot teszünk, lezárjuk az üveget. Azonnal fogyasztható, de akár a következő szezonig is eláll.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre