Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bodzás vörösáfonya-lekvár

default user icon
MME
30 perc
egyszerű
olcsó
8 adag
Hozzávalók
  • 8 x 2,25 dl:
  • 1,4 kg vörös áfonya
  • 1 dl bodzaszörp
  • 50 dkg befőzőcukor (3 : 1 arányú)

Elkészítés

1.

Az áfonyát leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük, és lábasba tesszük. Hozzáadjuk a szörpöt a cukorral együtt, és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Azután közepes lángon 4 percig főzzük. Közben evőkanállal eltávolítjuk a tetején keletkező habot.

2.

A lekvárt tiszta befőttesüvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk azokat, és 5 percre fejjel lefelé állítjuk. Végül visszafordítjuk mindet, és hagyjuk kihűlni a lekvárt. Száraz, hűvös helyen tároljuk.

Ezek is érdekelhetnek