Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bodzás-szilvalekváros pite

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 24 x 24 cm-es formához:
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • 3 evőkanál pitypangméz + pici édesítőszer
  • 3 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 3 nagyobb bodzavirág
  • szilvalekvár
  • A tálaláshoz:
  • 1 nagy pohár tejföl
  • édesítőszer (vagy cukor)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj

Elkészítés

Elkészítés: Egy keverőtálba beleütjük az egész tojásokat, majd hozzáadjuk a mézet, ízlés szerint édesítőszert, a vanília-aromát, a fahéjat és a tejszínt. Ezután kézi habverővel simára keverjük, majd hozzákeverjük a száráról lecsipkedett bodzavirágot. Végül a kukoricalisztet összekeverjük a sütőporral, majd szintén a keverékhez öntjük, és fakanállal összekeverjük (lágyabb masszát fogunk kapni).

Egy sütőformát (vagy tepsit) alaposan kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Ezután beleöntjük az előzőleg alaposan összekevert masszát. A tetejére ízlés szerint keményebb lekvárt potyogtatunk (szilvalekvárt, sárgabaracklekvárt vagy vegyes gyümölcslekvárt....)

Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt készre sütjük. Sütés után a sütőből kivesszük, majd a formában hagyjuk kihűlni.

A tejfölt simára keverjük az édesítőszerrel, a vaníliás cukorral, és az őrölt fahéjjal. Tálaláskor a pitét ízlés szerint felszeleteljük, majd az ízesített tejföllel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss