hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bodzás panna cotta eperrel

120 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy edénybe öntjük a tejszínt és a tejet, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a száráról lecsipkedett bodzavirágot. Lassú tűzön melegíteni kezdjük, és kevergetve forráspontig melegítjük. Amikor forr, lehúzzuk a tűzhelyről, majd lefedjük az edényt, és legalább 1 órán át állni hagyjuk, hogy átvegye a bodza ízét.
  2. Leszűrjük, és kanállal kinyomkodjuk a bodzavirágból a tejszínes keveréket. Visszatesszük a tűzre, majd forráspontig melegítjük, levesszük, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a zselatint. Kézi habverővel addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik.Átszűrjük, majd beletöltjük az előzőleg hideg vízzel kiöblített formákba. Kihűtjük, majd a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen (akár egész éjszakára is a hűtőben hagyhatjuk).
  3. Az epret alaposan megmossuk, ízlés szerint feldaraboljuk, egy serpenyőbe tesszük, hozzáadunk 2 evőkanál vizet, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd óvatosan összekeverjük, és kis lángon főzzük 2-3 percig. A keményítőt simára keverjük 1 evőkanál vízzel, majd az eperhez csorgatjuk. Óvatosan kevergetve addig főzzük, míg kissé besűrűsödik, majd levesszük a tűzről, és teljesen kihűtjük (pár pillanat alatt besűrűsödik).
  4. A formákat kivesszük a hűtőből, majd egyesével, pár pillanatra meleg vízbe állítjuk mindet, majd egy gyors mozdulattal a tányérra fordítjuk őket (érdemes a formákat egy kicsit a tányérhoz kocogtatni, akkor könnyebben kifog jönni). A bodzás panna cotta köré ízlés szerint kanalazzunk a kihűlt epervelőből, és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss