A tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, a fahéjjal, a tejjel és a szénsavas ásványvízzel. Hozzászitáljuk a lisztet, majd simára keverjük a tésztát. Végül hozzáadjuk a száráról lecsipkedett bodzavirágot, majd az olajat, és keverjük alaposan össze.
Olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben megsütjük a palacsintákat (kicsit tovább kell sütni, mivel a virágtól vastagabb a tésztája).
Az öntethez a pudingport összekeverjük az őrölt fahéjjal, majd egy kevés tejjel. A maradék tejet és a tejszíntösszekeverjük, ízlés szerint a cukorral, majd tegyük fel forrni. Amikor már majdnem felforrt, állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a pudingos keveréket, éslevesszük a tűzről, majd langyosra hűtjük.
Tálaláskor a bodzás palacsintát a tányérrahelyezzük, majd rákanalazzuk a langyosra hűlt fahéjas-vaníliás öntetet, és úgy kínáljuk.