Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bodzás palacsinta eperrel

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintatésztához:
  • 4 dl tej
  • 3 db tojás
  • 2-3 ek liszt
  • 4-5 db tenyérnyi nagyságú bodzavirág
  • 1 tk bodzaszörp vagy cukor
  • csipet só
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • A tálaláshoz:
  • friss eper
  • vaníliafagylalt

Elkészítés

  1. A bodzavirágtányérokat megmossuk, majd az apró virágokat lecsipegetjük vagy ollóval levagdossuk. A tojásokat feltörjük,kettéválasztjuk a sárgáját és fehérjét. A tejet mélyebb tálba öntjük, hozzáadjuk atojások sárgáját, 2-3 evőkanál lisztet és egy csipet sót, majd csomómentesre keverjük.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, rászórjuk a virágokat és a reszelt citromhéjat, majd a lisztes masszába keverjük. Hozzáadjuk a bodzaszörpöt vagy a cukrot. Ha szükséges, adunk még hozzá lisztet. A szokásosnál kissé sűrűbb palacsintatésztát kell kapnunk. (Pihentetni nem kell, azonnal süthető.)
  3. Kis lángontetszés szerinti méretű palacsintákat sütünk, melyek vaskosabbak mint a hagyományos palacsinta. (A szörptől vagy cukortól hamarabb barnul, ezért ügyeljünk a sütésre.) Amikor a széle már színesedik, körbe-körbe fellazítjuk a szélét, kissé alányúlunk és meglebegtetjük, így a közepe sem ég oda.
  4. Feltekerve, háromszögre vagy párnaformára hajtva tálaljuk. Megtöltjük vagy díszítjük az eperrel és afagylalttal, apró bodzavirágokkal megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

A virágokat száríthatjuk, így az év bármely szakában teát vagy szörpöt is készíthetünk belőle. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss