A bodzás muffinhoz a lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával, és egy csipet sóval, majd szitáljuk bele egy tálba.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára. Ezután adjuk hozzá az egész tojásokat, a tejfölt, az olajat, a citromlevet és a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.
A lisztes keverékhez öntsük hozzá a mascarponés-cukros keveréket, adjuk hozzá a bodzavirágot, majd egy fakanállal keverjük alaposan össze.
A muffin formát béleljük ki muffinpapírral, vagy szilikonos formával, majd kanalazzuk bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 25 perc alatt készre.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
A vajat keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a mascarponét is.
Ezután a vajkrémet töltsük nyomózsákba, majd ízlés szerint díszítsük vele a muffint.
A muffin tésztája könnyű, és jól érződik rajta a bodzavirág íze. A vajkrémet ízlés szerint le is hagyhatjuk, de kár lenne érte, mert így együtt nagyon finom. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!