Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bodzás méz

15 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bodzavirágokat vízbe mártogatva megmossuk és leszárítjuk. A mézet csavaros tetejű üvegbe töltjük, beletesszük a leszárazott bodzavirágokat, a megmosott és karikára vágott citromszeleteket, és a citromfűleveleket.
  2. Az üvegre csavarjuk a tetejét, és minimum 2 napig félretesszük. Ezután kivesszük a mézből a bodzát, a citromot és a citromfüvet, és rögtön fogyaszthatjuk. Ha hoszabb ideig érleljük, még finomabb. 

Megjegyzés

A bodza a természet egyik egészségmegőrző-javító ajándéka, pl. antioxidáns, antibiotikumos hatását régóta ismerjük. Teaként is alkalmazhatjuk friss vagy szárított virágait. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss