Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bodzás -epres joghurttorta

65 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók: A piskótához : 3 db egész tojás,2 evőkanál barna cukor,4 evőkanál kristálycukor,6 púpos evőkanál liszt, félcsomag sütőpor / elhagyható/.
  • A krémhez: 30 dkg friss eper, 2,5 dkg cukor, 2 dl bodzaszörp ,1 db /kezeletlen /citrom,30 dkg natúr joghurt,5dl hideg cukrásztejszín,2 dkg zselatin.
  • Díszítéshez : 20 dkg friss eper ,1 teása kanál porcukor

Elkészítés

  1. 1.Elkészítés: a piskótához kettéválasztjuk a tojásokat a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral,majd hozzáadjuk a barna cukorral kikevert tojássárgáját . 2.A masszát kb 22 cm átmérőjű sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük 180 c előmelegített sütőben 15 -20 perc alatt készre sütjük. 3.Tűpróbával ellenőrizzük. 4.Amikor kihűlt a tortalap lehúzzuk a vele sült sütőpapírt. 5.A tortakarikát ismét kibéleljük sütőpapírral 6.Vissza tesszük bele a tortalapot a szélét körberakjuk kirakjuk a kicsumázott felezett eperrel. 7.A krémhez összekeverjük a cukrot a bodzaszörpöt, a citrom levét ,részért héját és a joghurtot,majd 8.hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt végül az 1 dl hideg vízben megduzzasztott,majd / mikróban/ forróra melegített zselatint. 8.A krémet az előkészített formába töltjük óvatosan ,hogy az eperszeletek ne mozduljanak el. 9.Legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük dermedni. 10.Tálalás előtt friss eper díszítjük ,forró vízbe mártott késsel szeleteljük. 10.Az epreket a tején megszórjuk kevés porcukorral.

Megjegyzés

Ehhez a tortához csak friis epret lehet használni.csak így lesz szép és jó tartású. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss