Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bodzás almadzsem

123 szavazat
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A virágokat megmossuk. Beletesszük egy tálba, rátesszük a felkarikázott citromot, felöntjük a vízzel és egy éjszakára állni hagyjuk.
  2. Másnap leszűrjük. Hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt almát és a dzsemfixszel elkevert cukrot.
  3. Lassú tűzön főzzük sűrűsödésig (én át is botmixereztem). Melegen, kimosott üvegekbe merítjük, lezárjuk. Kb. 10 percre fejtetőre fordítjuk az üvegeket, majd vissza, végül hagyjuk kihűlni. 

 

Megjegyzés

Izgalmas ízvilág. - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek