A bodzalekvár elkészítéséhez a bogyókat alaposan mossuk le, csöpögtessük le a vizet.
A cukrot a vízzel tegyük tegyük fel főni. Időnként kevergetve főzzük sűrű sziruppá.
Keverjük bele a bodzabogyókat, és lassú tűzön, időnként megkeverve főzzük sűrűre.
Közben az üvegeket (és a kupakokat) főzzük ki. 15 percre tegyük forró vízbe, majd csipesszel emeljük ki. A tiszta üvegekbe töltsük az elkészült lekvárt. Kössük le a tetejét, vagy csavarjuk rá a kupakot, 5 percre állítsuk fejre, majd jól bugyoláljuk be, és hagyjuk a dunsztban kihűlni.
Kenyérre kenve, süteményekbe, piskótába töltve nagyon finom. A kibontott üvegeket hűtőszekrénybe tároljuk, és néhány napon belül fogyasszuk el.