Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bodzafánk fahéjas porcukorba hempergetve

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 2-3 marék bodzavirág
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 15 dkg liszt
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A hempergetéshez:
  • vaníliás cukor
  • fahéj
  • porcukor

Elkészítés

  1. A bodzafánkhoz a bodzavirágot alaposan megmossuk, lecspegtetjük, majd lecsipkedjük a szárról.
  2. A tojást összekeverjük a vaníliás cukorral és egy csipet sóval, majd hozzákeverjük a tejszínt és a szénsavas ásványvizet. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, és simára keverjük a masszát. Végül belekeverjük a lecsipkedett bodzavirágot is. Sűrűbb palacsintatésztát kell kapnunk, ha szükséges, még egy kevés lisztet keverhetünk hozzá.
  3. Egy serpenyőbe öntünk bőségesen olajat, és felhevítjük. Amikor már kellően felforrósodott, egy evőkanállal kis halmokat kanalazunk bele a masszából. Kisebbre vesszük a lángot, majd többször átfordítva szép pirosra sütjük a fánkokat.
  4. A megsült fánkot papírtörlőreszedjük, hogy a felesleges olajat felszívja, majd még melegen meghempergetjük a vaníliás-fahéjas porcukorban. Az elkészült fánkot még melegen tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss